En av de tidligste storviltmontasjer hvor en kan med sikkerhet bekrefte utstoppingsteknikker ble oppdaget i 1903. Etter Chicagos Verdensmesse i 1893 mottok the Field Columbian Museum (senere the Field Museum of Natural History) en rekke zoologiske spesimenter.

Blant denne samlingen befant det seg to voksne gayaler og et sumatraneshorn. Alle var montert i løpet av 1800-tallet. Når de så forberedte spesimentene for framvisning fant de ut at alle tre dyrene var stoppet med grus!
Nå har taksidermi tatt et gigantisk steg frem siden den gang og i dag benytter vi oss av noe mer raffinerte teknikker. De siste 20 årene har utstopping fått seg et virkelig løft og vi kan velge anatomisk detaljerte former hvor hver enkelt muskelgruppe er modellert inn i formen.
I tidligere tider surret man en treform hvorpå man la et lag leire for å skape muskulatur på dyret. Vi bruker fremdeles treull den dag i dag, men på større dyr gir det definitivt bedre resultat med ferdig støpte kropper hvor en trer på skinnet.

Taksidermi - side 4